Tarta cu carne

de Miha in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2010 | 6341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 150 g unt
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cimbru
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • busuioc
  • sare si piper
  • 50 g cascaval pentru presarat deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne:

Aluat:

Se amesteca faina cu sare, praful de copt si cimbru. Untul moale si oul se adauga peste faina si se framanta un aluat elastic, nelipicios.

Umplutura:

Pieptul de pui se toaca. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in cateva linguri cu ulei de masline. Se adauga carnea si amestecand continuu se perpeleste pe toate partile, pana se albeste. Adaugam sucul de rosii, acoperim cu capac si lasam la foc mic pana scade toata zeama. Se potriveste gustul de sare, piper si busuioc. Se da deoparte si se lasa la racit. Dupa ce s-a racorit adaugam patrunjel verde tocat marunt, oul si omogenizam.

Intindem 2/3 din aluat intr-o foaia subtire, putin mai mare decat diametrul tavii de tarta. Punem aluatul in tava, il intindem bine si-l intepam din loc in loc cu furculita. Repartizam umplutura de carne, nivelam si acoperim cu strat subtire de cascaval ras. Din restul de aluat taiem fasii, decupam diverse forme, dupa preferinta, pe care le punem deasupra tartei.

Dam tava la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.

Se serveste calda, dar este buna si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu cas si marar verde